علت و درمان پادرد در بارداری | راهکارهای مؤثر برای کاهش درد پا

54 0

انتظار برای به‌دنیا آمدن فرزندتان اگرچه شیرین است، اما ناگزیر با دردها و سختی‌هایی همراه است. یکی از دردهایی که اکثر اوقات مادران باردار تجربه می‌کنند پادرد است. اگرچه درد پا در بارداری شایع است و عموماً خطرناک نیست، اما تجربه هر دردی در این دوره ممکن است شما را نگران کند! در این مقاله علاوه‌بر توضیح‌دادن علت درد پا در بارداری براساس نقاط مختلف پا و نیز شرایط بدن، چند راهکار ساده برای کاهش پادرد در بارداری ارائه می‌دهیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

علت پادرد در بارداری براساس نقاط مختلف پا

تغییرات بدن و پا درد در بارداری یکی از موضوعات رایج است. ممکن است در این دوران، گرفتگی و درد پا را تجربه کنید، رگ‌های مشهودتر و حتی مشکلات مربوط به ناخن پا داشته باشید. علت پا درد در نقاط مختلف پا می‌تواند کمی متفاوت باشد. به همین دلیل، در ادامه هرکدام را به‌صورت مجزا توضیح‌ می‌دهیم.

۱. درد کف پا در بارداری

معمولا تغییرات هورمونی دوران بارداری ریشه بسیاری از تغییرات بدن است. ازآنجاکه هورمون‌ها در کل بدن در گردش‌اند، اثر آنها می‌تواند در هر جایی از بدن گذاشته شود. دو هورمون ریلکسین و پروژسترون به‌طور معمول در بدن وجود دارند، اما در دوران بارداری مقدار آن‌ها بیشتر می‌شود.  این دو هورمون در آرام‌شدن عضلات نقش دارند و اجاره می‌دهند که رباط‌ها انعطاف و کشش بیشتری داشته باشند. این موضوع به‌طور ویژه برای انعطاف‌پذیری ناحیه لگن در حین زایمان اهمیت دارند که دلیل اصلی افزایش میزان هورمون‌ها در دوران بارداری است. با این حال، این هورمون‌ها می‌توانند در سایر بخش‌های بدن هم اثر بگذارند.

یکی از نتایج انعطاف رباط‌ها، کم‌شدن قوس کف پا است. شل‌شدن رباط‌ها می‌تواند کف پای صاف (قوس افتاده) یا چرخش زیاد پا (overpronation) به‌سمت داخل را ایجاد کند. در نتیجه پای شما، به‌خصوص در قسمت پنجه و انگشتان پهن‌تر می‌شود. به همین دلیل، شاید نیاز باشد در دوران بارداری کفش بزرگ‌تری بپوشید. از طرف دیگر، ممکن است بعد از زایمان متوجه شوید که پای شما بین نیم تا حتی یک سایز بزرگ شده است. گاهی این تغییرات به‌صورت دائمی باقی می‌مانند.

قسمت پنجه پا در بارداری پهن‌تر می‌شود.

۲. ورم پا در بارداری

ورم پا و زانو در دوران بارداری شیوع زیادی دارد. زمانی که مایعات در بافت بدن به دام می‌افتند، موجب ورم ساق، مچ یا کف پا می‌شوند که به آن اِدم یا خیز می‌گویند. ادم می‌تواند در بخش‌های دیگر بدن هم اتفاق بیفتد.

در دوران بارداری حجم خون شما بیشتر می‌شود. افزایش حجم خون کمک می‌کند تا اکسیژن و غذای اضافی به جنین برسد. این حجم اضافه خون می‌تواند موجب ورم بارداری شود. تمام مایعات اضافه به جایی برای رفتن نیاز دارند. معمولا گرانش زمین آنها را به‌سمت پاها و زانوها می‌کشد. از طرف دیگر، هومورن‌های بارداری هم می‌توانند تغییراتی در رگ‌های خونی ایجاد کنند. این موضوع هم می‌تواند موجب ورم شود. در این شرایط ممکن است متوجه شوید که کفش‌تان خیلی تنگ شده است. افزایش سایز پاها به‌دلیل ورم، شایع اما موقت است. در این شرایط، پاهایتان را به‌زور وارد کفش‌های قبلی‌تان نکنید و از کفش با سایز مناسب استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که ورم پاها و زانو در بارداری زمانی طبیعی است که به‌صورت متقارن در دو طرف بدن و بدون درد باشد. اما ورمی که دردناک است یا فقط در یک طرف بدن وجود دارد، می‌تواند نشانه مشکلی جدی مثل لخته‌شدن خون باشد.

استفاده از رژیم غذایی کم‌نمک، پوشیدن جوراب‌های محکم و تأمین آب بدن کلید جلوگیری از ادم است.

۳. درد زانو در بارداری

افزایش وزن، تغییر مرکز ثقل بدن و همچنین تغییر در نحوه نشستن و استراحت کردن در دوران بارداری، همگی می‌توانند به زانو فشار وارد کنند. متأسفانه درد زانو در بارداری شایع است. با این حال، با انجام بعضی راهکارهای ساده مثل ورزش‌کردن و استفاده از کفش مناسب می‌توان آن را مدیریت کرد.

حتما بخوانید

زانو درد در بارداری؛ علل، پیشگیری و راه‌های درمان

مادر، در انتظار به‌ دنیا آمدن کودک، با طیفی از تغییرات روحی و جسمی مواجه می‌شود که اغلب با درد همراه‌اند. افزایش وزن، تغییر شکل راه‌رفتن و حتی تفاوت در نحوه نشستن یا استراحت مادر باردار می‌تواند روی مفاصل زانو تأثیر بگذارد و درد ایجاد کند. متأسفانه درد زانو در…

۴. درد مچ پا در بارداری

درد مچ پا ناشی از تغییرات هورمونی، افزایش وزن و احتباس مایعات در بارداری شایع است. فشار ناشی از رحم درحال رشد و مایعات اضافی می‌تواند موجب ورم مچ پا، به‌خصوص در روزهای نزدیک به زایمان شود. از طرف دیگر، افزایش وزن می‌تواند فشار اضافه‌ای به پاهای آسیب‌دیده شما وارد کند و موجب درد شود.

هرچند تغییرات بدنی دوران بارداری طبیعی است، اما با رعایت چند نکته ساده مثل استراحت کردن و استفاده از جوراب‌های مناسب و انجام فعالیت فیزیکی می‌توانید تا حدی فشار روی مچ پا را کاهش دهید.

پادرد در بارداری در قسمت مچ پا طبیعی است.

۵. درد پاشنه پا در بارداری

همان‌طور که در طول بارداری وزن شما بیشتر می‌شود، با تغییر مرکز ثقل و صاف شدن کف پا، پاهای شما به‌سمت داخل می‌چرخند. این موضوع یک فشار اضافه به رباط الاستیک فاسیای کف پا وارد می‌کند. درمان‌های خانگی از جمله پوشیدن کفش مناسب، گذاشتن یخ در پاشنه پا و انجام تمرینات کششی تا ۹۰ درصد مشکل را ازبین می‌برند اما التهاب و پارگی این رباط می‌تواند موجب التهاب فاسیای کف پا شود. اگر این التهاب درمان نشود، می‌تواند موجب خار پاشنه و درد پشت پا شود.

رشد رحم، جنین و سینه‌ها هم در اضافه وزن هنگام بارداری نقش دارد که می‌تواند فشار اضافه‌ای روی پاها، به‌ویژه قوس پا ایجاد کند. به‌دلیل وزن اضافه و فشار روی پاشنه، درد پاشنه پا (فاسیای کف پا) در افراد باردار شایع است.

۶. علت پا درد در بارداری موقع خواب

افزایش وزن بدن در دوران بارداری و احتباس مایعات از جمله مواردی هستند که می‌توانند در پا درد هنگام خواب نقش داشته باشند. انجام تمرینات کششی مناسب، استراحت کافی و رژیم غذایی کم نمک از جمله مواردی هستند که می‌توانند به کاهش درد پا هنگام خواب کمک کنند. همچنین با خوابیدن به‌سمت چپ، فشار از روی رگ‌های خونی برداشته می‌شود و خون راحت‌تر در بدن گردش می‌کند. این کار می‌تواند به کاهش درد پا و خواب‌ راحت‌تر شما کمک کند.

علت پادرد در بارداری براساس شرایط بدن

درد پا در بارداری اغلب به‌صورت گرفتگی ساق پا، کف پا یا پاشنه پا احساس می‌شود. بااین‌حال ممکن است به نواحی دیگر اعم از پشت پا یا لگن هم انتشار یابد. درست است که این درد در عرض چند دقیقه از بین می‌رود، ولی می‌تواند بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد و باعث تغییر در کمیت و کیفیت خواب شما شود. هیچ‌کس به‌طور قطع نمی‌داند که علت اصلی این پادردها چیست! می‌تواند به‌دلیل گردش خون و افزایش فشار بر عضلات پا به‌خاطر افزایش وزن یا حتی کمبود کلسیم در بدن شما باشد. در ادامه از جمله دلایل احتمالی درد پا در دوره بارداری را به شما معرفی خواهیم کرد.

به‌گفته کلینیک مایو (MayoClinic):

دردهای پا در بارداری اغلب انقباض‌های عضلانی گاه‌به‌گاه هستند که ساق پا، پا یا هر دو را درگیر می‌کنند. این دردها در دوره بارداری شایع است و عموماً شب‌ها و در سه‌ماهه دوم یا سوم بارداری رخ می‌دهند.

۱. افزایش وزن

افزایش وزن در دوره بارداری کاملا طبیعی است و همه خانم‌های بارداری در این ۹ ماه شیرین، دچار افزایش وزن می‌شوند. میزان افزایش وزن در بارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به‌طور کلی، خانم‌هایی که قبل از بارداری وزن آن‌ها در محدوده نرمال بوده، احتمالا در بارداری بین ۹ تا ۱۳ کیلوگرم وزن اضافه می‌کنند. این افزایش وزن می‌تواند فشار زیادی به پاها وارد کند و منجر به درد پا، به‌ویژه در قسمت کف پا و انگشتان شود؛ چراکه با افزایش وزن، فشار روی عروق و اعصاب پا افزایش می‌یابد. این فشار می‌تواند باعث درد، سوزن‌سوزن شدن یا حتی بی‌حسی پاها به‌ویژه در سه ماهه پایانی شود.

۲. تغییر گردش خون بدن

در دوره بارداری و به‌دنبال تغییر سطح هورمون‌ها، گردش خون آهسته می‌شود و در اواخر بارداری حجم خون افزایش می‌یابد. این مسئله در بارداری طبیعی است و می‌تواند زمینه‌ساز تورم و درد پا شود.

۳. کم‌آب شدن بدن

در طول بارداری لازم است روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید. کم‌آب شدن بدن می‌تواند درد پاها را بدتر کند. به علائم کم‌آبی مثل تیره شدن ادرار دقت کنید و درصورت لزوم بیشتر آب بنوشید. 

۴. خستگی

احساس خستگی در دوره بارداری کاملاً طبیعی است؛ افزایش وزن و افزایش فشار بر روی عضلات در سه ماهه دوم و سوم بارداری باعث خستگی عضلات و درد پا می‌شود. 

۵. کمبود کلسیم یا منیزیم

کمبود کلسیم و منیزیم می‌تواند باعث ضعیف شدن عضلات و شل شدن رباط‌ها شود، که این امر می‌تواند به درد پا منجر شود.؛ بااین‌حال درصورت مصرف صحیح و منظم مکمل‌های بارداری، کمتر احتمال دارد که دچار کمبود کلسیم و منیزیم شوید؛ اما اگر دراین‌باره نگرانید می‌توانید با پزشک زنان یا ماما مشورت کنید تا درصورت لزوم برای شما آزمایش درخواست کند. 

۶. لخته وریدهای عمقی یا DVT

لخته وریدهای عمقی ممکن است در پا، ران یا لگن رخ دهد. احتمال ابتلای زنان باردار به DVT نسبت به زنان غیرباردار ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر است؛ اما وحشت نکنید! شیوع آن در هر صورت بالا نیست؛ بااین‌حال نمی‌توان با اطمینان گفت که رخ نمی‌دهد. بهترین راه برای پیشگیری از DVT در دوره بارداری، اجتناب از بی‌‌تحرکی است. اگر شغل شما طوری است که نیاز به نشستن طولانی دارد، هر یک ساعت بلند شوید و کمی راه بروید؛ همچنین لازم است تا حد امکان از پروازهای طولانی خودداری کنید و پیش از پرواز با پزشک مشورت کنید. 

علائم همراه با درد پا در بارداری:‌ چه احساسی دارد؟

درد پا دوران بارداری می‌تواند با علائم دیگری همراه باشد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

۱. تغییر نحوه راه رفتن و مرکز ثقل

براساس مطالعات، مرکز ثقل شما در دوران بارداری تغییر می‌کند. ممکن است کمر و لگن شما برای حمایت از شکمتان به سمت داخل قوس بردارد که موجب خمیدگی پشت می‌شود. با تغییر مرکز ثقل، به‌تدریج وزن شما به پاشنه پا منتقل می‌شود و شیوه راه رفتن شما را تغییر می‌دهد، به‌‌گونه‌ای که کج و سنگین راه می‌روید. این نوع راه رفتن بین افراد باردار شایع است.

۲. ناخن‌های فرورفته

در دوران بارداری به‌دلیل افزایش حجم خون و جریان هورمون‌ها، ناخن پا سریع‌تر رشد می‌کند. مصرف ویتامین‌های دوران بارداری هم می‌تواند به بهبود سلامت کلی مو و ناخن‌ها کمک کند. از طرف دیگر، ازآنجاکه بدن برای رشد جنین مواد غذایی تولید می‌کند، ممکن است سلول‌های ناخن‌های پایتان مواد غذایی کافی دریافت نکنند. در نتیجه ممکن است متوجه تغییراتی مثل شکنندگی، برآمدگی، ایجاد شیار روی ناخن یا ایجاد خطوط و رگه‌های تیره یا بی‌رنگ در بستر ناخن شوید. همچنین ممکن است ناخن شما بیفتد. تغییرات ناخن معمولا بعد از زایمان از بین می‌رود.

ناخن‌های فرورفته پا یک از مشکل اورژانسی است که می‌تواند از ورم پا ناشی شود. افزایش بافت نرم کنار ناخن پا در دوران بارداری رایج است اما در بعضی افراد، ترکیب بافت نرم و تغییرات ناخن پا می‌تواند موجب فرورفتگی دردناک ناخن شود. این ناخن‌ها مستعد عفونت هستند که با علائمی مثل قرمزی، ورم، گرمی، ترشح و گاهی تخلیه چرک در نقطه درد همراه است. در این شرایط باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. فرورفتگی ناخن گاهی به جراحی محدود در مطب برای برداشتن قسمت‌های فرورفته و مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان کامل عفونت نیاز دارد.

از علائم همراه با پادرد در بارداری، فرو رفتن ناخن است.

۳. گرفتگی پا در دوران بارداری

گرفتگی پا معمولا شامل درد انقباضی در ران پا است. مشخص نیست که چرا افراد باردار بیشتر در معرض گرفتگی پا هستند، اما این موضوع می‌تواند به‌دلیل تغییر غلظت کلسیم، خستگی عضلانی (ناشی‌از اضافه وزن) یا فشار ناشی‌از رشد رحم روی رگ‌های خونی و اعصاب باشد.

گرفتگی پا در سه ماهه دوم بارداری شایع‌تر است. این موضوع می‌تواند هم در روز و هم در شب اتفاق بیفتد، اما در شب شایع‌تر است.

۴. واریس در بارداری

رگ‌های واریسی سیاهرگ‌های بزرگ‌شده‌ای ‌هستند که معمولا از سطح پوست بیرون می‌زنند. افزایش حجم خون و هورمون‌های بارداری می‌توانند تغییراتی در رگ‌های خونی ایجاد کنند که سیاهرگ‌های واریسی به وجود آیند.

از طرف دیگر، رگ‌های واریسی می‌توانند به‌دلیل وزن رحم و جنین درحالی رشدی ایجاد شوند که به رگ‌های خونی فشار وارد می‌کنند. رگ‌های واریسی در پا شایع هستند، اما می‌توانند در فرج و رکتوم هم ایجاد شوند که به‌عنوان هموروئید شناخته می‌شوند.

پا درد در بارداری از چه زمانی شروع می‌شود؟

تغییرات بزرگ دوران بارداری بیشتر در سه‌ماهه دوم و سوم یعنی بین هفته ۱۲ تا ۳۴ بارداری اتفاق می‌افتد. پا درد و ورم پا در بارداری بیشتر از اواخر سه‌ماهه دوم تا سه‌ماهه سوم یعنی از هفته ۲۰ به بعد دیده می‌شود.

چه زمانی از پزشک کمک بگیریم؟

درد پا علامت شایعی در دوره بارداری است. بااین‌حال، اگر این موضوع شما را نگران می‌کند، با پزشک یا ماما درباره آن صحبت کنید. درصورتی‌که هرکدام از شرایط زیر را دارید لازم است که از پزشک کمک بگیرید:

  • تورم، درد حین لمس، قرمزی یا گرمی در پا؛
  • دردی که بهتر نمی‌شود؛
  • مشکل در راه رفتن؛
  • مشکل در تکان دادن پا؛ 
  • دردی که شدید، دائمی یا آزارهنده است (در این موارد ممکن است احتیاج به دریافت مکمل کلسیم داشته باشید).

پزشک با کمک درمان‌های غیرتهاجمی می‌تواند به رفع این موضوع کمک کند.

بارداری و زایمان

ویزیت آنلاین

از متخصصان این حوزه بپرسید

مشاوره آنلاین

از کدام متخصص کمک بگیریم؟

برای درمان مشکلات مخصوص پا می‌توانید به متخصص اورتوپد مراجعه کنید.

درمان پا درد در بارداری: روشی برای رفع درد پا در بارداری

درد پا در بارداری می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد و برهمین اساس روش‌های مختلفی برای مدیریت آن وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

۱. پیشگیری و درمان درد پاشنه

می‌توانید از چند راهکار ساده برای مدیریت درد پا و پاشنه پا در دوران بارداری استفاده کنید، از جمله:

  • استراحت کنید: سعی کنید از ایستادن‌های طولانی و پابرهنه راه رفتن پرهیز کنید. هر زمان که می‌توانید بنشینید و پاهایتان را در یک سطح بالاتر قرار دهید.
  • کفش مناسب بپوشید: وزن اضافی، شل‌شدن رباط‌ها و کاهش تعادل در بارداری به این معنی است که شما به حمایت اضافه از پاهایتان نیاز دارید. استفاده از کفش و کفی‌های مناسب که از قوس پا حمایت می‌کند، می‌تواند به شما کمک کند. اگر هنوز در این زمینه مشکل دارید، با متخصص صحبت کنید تا وسایل مناسب شما طراحی شود.
استراحت، به پادرد در بارداری کمک می‌کند.

۲. پیشگیری و درمان ورم پا و مچ پا

می‌توانید با انجام چند راهکار ساده از ورم پا و مچ پا جلوگیری کنید، از جمله:

  • حرکت کنید: از ایستادن‌های طولانی خودداری کنید. پیاده‌روی باعث می‌شود که عضلات ساق پای شما حرکت کند. این موضوع به پمپ‌‌شدن و خارج‌شدن مایعات اضافه موجود در پا و ساق پا کمک می‌کند. چند بار در روز استراحت کنید و زمانی که می‌نشینید تا حد امکان پاهایتان را در سطح بالاتری بگذارید.
  • از جوراب‌ها و وسایل مخصوص استفاده کنید: برای کاهش ورم از جوراب واریس استفاده کنید. جوراب‌های بلند تا زانو می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما جوراب‌های بلندتر تا ران بهترند. این جوراب‌ها تضمین می‌کنند که مایع اضافی در اطراف زانوهای شما جمع نمی‌شود.
  • کفش‌تان را بررسی کنید: کفش مناسب پاهایتان بپوشید. حتی اگر نیاز باشد به طور موقت از کفش بزرگتر استفاده کنید.
  • آب بدن‌تان را تأمین کنید: در طول روز آب فراوان بنوشید. از مصرف غذاهای با نمک زیاد خودداری کنید. غذاهای نمکی احتباس مایعات را بیشتر می‌کند.
  • دوش بگیرید: آب با وارد کردن یک نیروی بیرونی، می‌تواند به کاهش ورم کمک کند.
  • از حالت‌های خاص برای استراحت‌کردن استفاده کنید: زمانی که در رخت‌خواب هستید، به‌سمت چپ دراز بکشید تا فشار روی رگ‌های خونی کم شود و مایعات از سمت پا به‌سمت قسمت‌های فوقانی بدن حرکت کنند.
  • از روش‌های جایگزین استفاده کنید: از رفلکسولوژی یا ماساژ بارداری استفاده کنید. این کار به کاهش ورم کمک می‌کند.

۳. پیشگیری و درمان گرفتگی پا

چند روش برای مدیریت گرفتگی پا در دوران بارداری وجود دارد، از جمله:

  • حرکات کششی انجام دهید: ماساژدادن عضلات ساق و کف پا احساس خوبی ایجاد می‌کند. همچنین می‌تواند به عضلات منقبض کمک کند. اگر عضلات پای شما گرفته است، زانوهایتان را صاف نگه دارید و با حرکت‌دادن کف پاهایتان به سمت خودتان و بیرون، عضلات ساق پاهایتان را بکشید.
  • بیشتر ورزش کنید: انجام یک پیاده‌روی ساده می‌تواند خون را در پاها به حرکت دربیاورد و به کشش عضلانی کمک کند.
  • از گرما استفاده کنید: دوش یا حمام آب گرم می‌تواند به آزاد‌شدن عضلات کمک کند.
  • از مکمل استفاده کنید: در مورد مصرف مکمل کلسیم، منیزیم و ویتامین ب با پزشک صحبت کنید.
  • آب بنوشید: گرفتگی عضلانی می‌تواند با کم‌آبی ایجاد شده یا بدتر شود؛ بنابراین در طول روز آب فراوان بنوشید.
حرکات کششی به درمان گرفتگی پا کمک می‌کند.

۴. پیشگیری و درمان رگ‌های واریسی

با انجام چند کار ساده می‌توانید به بهبود رگ‌های واریسی دوران بارداری کمک کرد، از جمله:

  • حرکت کنید: از ایستادن‌های طولانی بدون استراحت خودداری کنید. پیاده‌روی می‌تواند به حرکت خون به‌سمت عضلات کمک کند و خون را به قلب شما برگرداند.
  • استراحت کنید: اگر برای مسافت طولانی رانندگی می‌کنید، به‌طور مرتب برای انجام حرکات کششی پا توقف کنید. این کار می‌تواند از نوع جدی لخته‌شدن خون به نام ترومبوز وریدی عمقی (DVT) جلوگیری کند.
  • صاف بنشینید: سعی کنید موقع نشستن پاهایتان را روی هم نیندازید. این کار می‌تواند به رگ‌های خونی و اعصاب فشار وارد کند.
  • در مورد مصرف مکمل با پزشک صحبت کنید: در مورد مصرف روتوزید در سه‌ماهه آخر بارداری با پزشک مشورت کنید.

۵. پیگیری و درمان تغییرات ناخن

اگر متوجه تغییرات ناخن‌هایتان در دوران بارداری شدید، رعایت چند نکته می‌تواند به شما کمک کند، از جمله:

  • کفش‌هایتان را بررسی کنید: از پوشیدن کفش و جوراب‌های خیلی تنگ خودداری کنید. فشار اضافی‌ آنها به پوست اطراف ناخن می‌تواند ناخن فرورفته ایجاد کند.
  • تغذیه مناسب داشته باشید: رژیم غذایی مغذی به شما این اطمینان را می‌دهد که بدنتان مواد غذایی موردنیاز شما و جنین در حال رشدتان را دریافت می‌کند. اگر فکر می‌کنید تمام مواد مغذی را با رژیم غذایی دریافت نمی‌کنید، درمورد مصرف مکمل‌های ویتامینی با پزشک صحبت کنید.
  • ناخن‌هایتان را کوتاه کنید، اما نه خیلی زیاد: ناخن‌هایتان را خیلی کوتاه نکنید. پوست متورم می‌تواند گوشه‌های ناخن کوتاه را بگیرد و موجب ناخن فرورفته شود. اگر به‌خاطر بارداری به‌راحتی نمی‌توانید ناخن‌های پایتان را بگیرید یا دسترسی به آن برای شما سخت است، از دیگران کمک بگیرید یا به ناخن‌کار مراجعه کنید.

چگونه از پا درد در بارداری جلوگیری کنیم؟

با رعایت چند نکته ساده می‌توانید تا حدی از پا درد دوران بارداری جلوگیری کنید، از جمله:

  • در طول روز به خودتان استراحت دهید. پاهایتان را بالا بگیرید تا فشار و ورم کاهش پیدا کند؛
  • آب فراوان بنوشید؛
  • کفش نرم و راحت بپوشید و به پاهایتان فضای کافی برای حرکت بدهید؛
  • جوراب راحتی بپوشید که جریان خون را مسدود نکند؛
  • ورزش و راه رفتن منظم می‌تواند سلامت کلی شما را بهبود دهد؛
  • به طور منظم حرکات کششی انجام دهید و از روی هم قراردادن پاها در هنگام نشستن خودداری کنید؛
  • از مصرف غذاهای پرنمک خودداری کنید؛
  • برای جلوگیری از درد پاشنه پا حرکات کششی انجام دهید، پابرهنه نباشید و از کفش‌هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنید.
برای جلوگیری از پادرد بارداری، جوراب راحتی بپوشید.

کلام آخر دکترساینا

تغییرات پا در دوران بارداری طبیعی است و موضوعاتی مثل ورم، گرفتگی و رگ‌های واریسی در دوران بارداری شایع هستند. این مشکلات معمولا با درمان‌های خانگی و توصیه‌های پزشک مدیریت می‌شوند. استراحت، انجام تمرینات کششی، پوشیدن کفش مناسب، تأمین آب بدن و استفاده از جوراب واریس معمولا می‌توانند تغییرات زیاد کف و ساق پا در دوران بارداری را درمان کنند. با این حال، گاهی پادرد در باردرای نشانه مشکلات مخصوص دوران بارداری است. اگر سوال بیشتری در این زمینه دارید یا به هر دلیلی توضیحات پزشک برایتان کافی نبود، توصیه می‌کنیم با بهترین متخصصان و پزشکان دکترساینا در ارتباط باشید. شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌روز به‌صورت آنلاین یا تلفنی با این متخصصان صحبت کنید.  

سؤالات متداول

درد پاشنه پا در بارداری نشانه چیست؟

تغییرات هورمونی، افزایش وزن، تغییر مرکز ثقل بدن و احتباس مایعات در دوران بارداری همگی می‌توانند به صاف‌شدن کف پا و ایجاد فشار در پاشنه پا منجر شوند. عدم درمان و رسیدگی به این موضوع در نهایت می‌تواند درد پاشنه پا را به‌همراه داشته باشد.

پا درد در بارداری در ماه اول نشانه چیست؟

تغییرات هورمونی در بارداری و احتباس مایعات اولین عوامل پا درد در بارداری هستند. با این حال، پا درد مداوم در بارداری طبیعی نیست و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علت درد پا هنگام خواب در بارداری چیست؟

احتباس مایعات در بدن و به‌خصوص پا می‌تواند موجب پادرد شود. در شب یک بالش زیر پاهایتان قرار دهید تا به جریان برگشت مایعات کمک کند. با این کار، پاهای شما کمی بالاتر قرار می‌گیرند و خون به‌سمت سایر بخش‌های بدن شما گردش می‌کند.

آیا پیاده‌روی باعث کاهش ورم پا در بارداری می‌شود؟

بله، پیاده‌روی با کمک به جریان خون در بدن می‌تواند ورم پا را کاهش دهد.

آیا می‌توان از بزرگ شدن پا در بارداری جلوگیری کرد؟

افزایش وزن بدن، احتباس مایعات و افزایش فشار روی پا همگی در بزرگ شدن پا در دوران بارداری نقش دارند، به‌طوری‌که ممکن است در این دوران بین نیم تا یک سایز اندازه پای شما بزرگ تر شود. انجام حرکات ورزشی، استراحت به‌موقع، استفاده از کفش و جوراب مناسب‌ و بالا بردن پاها در زمان استراحت می‌تواند تا حدودی از این موضوع جلوگیری کند. با این حال، افزایش اندازه پا معمولا موقتی است و ممکن است بعد از زایمان برطرف شود.

آیا درد ساق پا در بارداری خطرناک است؟

درد مداوم پا در دوران بارداری طبیعی است و می‌تواند علامت عوارض جانبی بارداری باشد؛ بنابراین برای رسیدگی بیشتر به این موضوع حتما به پزشک مراجعه کنید.

پا درد بارداری ربطی به جنسیت جنین دارد؟

خیر، ارتباطی بین درد پا در بارداری و جنسیت جنین وجود ندارد.

اطلاعات این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. به‌هیچ‌عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به خوددرمانی نکنید.